sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Uusia tulokkaita kotia vailla...

Jos kiinnostuit tarjoamaan kissalle kodin, niin ota yhteys Kissakodille arkisin puhelimitse tai mieluiten käymällä paikan päällä tutustumassa kissoihin.

 Jätkä

 Miekka

 Leo (SAANUT JO KODIN)

 Noki

 
 Piccolo (SAANUT JO KODIN)


Rontti (SAANUT JO KODIN)


maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!

Suuri kiitos kaikille pääsiäismyyjäisiin osallistuneille, asiakkaille että myyjäisiä järjestäneille!

 
 
Kissakoti Kattilan väki toivottaa
ihanaa pääsiäistä kaikille!



ps. jos sinua kiinnostaa olla seuraavissa myyjäisissä mukana järjestelypuuhissa, niin voit ottaa yhteyttä sähköpostitse. kissakotikattila@gmail.com.
Myyjäisiä varten tarvitaan hyvälaatuista arpatavaraa, leipojia yms.
 
 
 

Simon´s Cat


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

 

Kiitos kaikille myyjäisiin osallistuneille.
 
Keväinen sää sai lukuisat ihmiset poikkeamaan Kattilaan. Poika oli turvallisuussyistä sijoitettu päivän ajaksi häkkiin. Mutta muihin sai vapaasti tutustua. Myyntipöydistä saattoi ostaa arpoja, leivonnaisia ja erilaisia käsitöitä. Moni pysähtyi myös kaffittelemaan buffetin puolelle.


Mutta koska uusia myyjäisiä suunnitellaan jo ja kalenteria plarataan että löydetään sopiva päivänmäärä, niin seuraathan tätä meidän blogia sekä facebook-sivustoa. Tiedot myyjäisistä tulevat tänne noin 1-2 viikkoa etukäteen.


lauantai 23. maaliskuuta 2013

Viime hetken vinkki!


Huomenna 
sunnuntaina 24.3.2013
klo11-17

Kattilan pääsiäismyyjäiset!


Tervetuloa!
 
 
 
 

torstai 21. maaliskuuta 2013

Kuinka hoidan kissaani leikkauksen jälkeen osa 2.

Kissat saavat eläinlääkäriltä tarvittavat antibiootti ja kipulääkepistokset jo leikkauksen aikana. Toiset antavat pitkäkestoisemmat lääkkeet pistoksena ja toiset lyhyempi kestoiset. Mikäli tyttökissalle on annettu lyhytkestoiset pistokset antaa lääkäri vielä kotona annettavia antibiootteja ja kipulääkeitä. Jokainen kissaa lääkinnyt tietää että ns. terveelle kissalle lääkkeen antaminen on hankalaa. Leikkauksen jälkeen annettavat lääkkeet on tarkoitettu estämään mahdolliset haavainfektiot.

Haava-alueella on lääkäristä lähdettyä haavasidos, jonka kuuluisi olla siinä muutaman päivän ajan. Jotkut lääkärit laittavat jo nukutuksessa muovikaulurin kissalle. Tarkoitus on estää haavan nuoleminen.

Todellisuus: 99% kissoista saa haavasidoksen irti seuraavan 24 tunnin kuluessa, joko täysin tai niin että se roikkuu vain yhden teipin varassa. Muovikaulurin osa saa irti vaikka ovat vielä heräämisvaiheessa :D . Kauluri on muutenkin vähän kyseenalainen juttu. Toisaalta se kyllä estää haavan nuolemisen, mikäli kestää kissan kaulassa. Mutta toisaalta se hankaloittaa melkoisesti kissan ruokailua. Haavan nuolemisesta en ole havainnut olleen haittaa. Yhtäkään haavainfektiota en ole havainnut. Ja haavaahan on siis syytä tarkastella päivittäin.

Jos nyt kuitenkin käy niin, että haava-alue alkaa punoittaa tai turvota tai kissa vaikuttaa kivuliaalta, on kissa syytä toimittaa viipymättä eläinlääkäriin tarkastukseen. Samoin jos kissan käyttäytymisessä tapahtuu jotain muuta kielteistä muutosta. Sterilointileikkaus on kissalle toki stressitilanne, joka saattaa laukaista myös jonkin muun piilevän sairauden. Toki tällaisen sairauden voi laukaista myös mikä tahansa muu stressaava tilanne.

Komplikaatiot ovat niin harvinaisia, että sen takia ei kannata jättää kissaa leikkaamatta. Leikkauksen jälkeinen hoito taas vastaa kipeän lapsen hoitamista. Ja eihän kukaan rakasta lastaan hoitamatta jätä. Kissakin on perheenjäsen.

lauantai 16. maaliskuuta 2013


PÄÄSIÄISMYYJÄISET

Su. 24.3. klo 11 - 17.00

 

Kissakoti Kattila
Vanajantie 10
13110 Hämeenlinna  




Tule ja ota kaverisi ja perheesikin mukaan. Vietetään mukavaa päivää kissojen parissa. Kupponen kahviakin järjestyy kissojen katsomisen ja shoppailun ohessa.

Samalla voit tutustua kummitoimintaamme. Vapaaehtoisemme kertovat myös mielellään minkälaista työ eläinkodilla on, jos vaikka kiinnostuisit hommista. 2-3 tuntiakin kuussa on jo iso apu. Myös muita oheistöitä on tarjolla, esim. tuotteiden tekeminen myyjäisiin.



perjantai 15. maaliskuuta 2013

Tälle kaksikolle uusi koti


 Daalia

Frodo

Tämä kaksikko haluaisi samaan kotiin. He ovat noin vuoden ikäisiä.
(SAANEET UUDEN KODIN)

Edit 29.4.2013

Uusia tulokkaita


Milli, 1,5 vuotias naaras 
parantumaton  vakava sairaus (R.I.P.)

Lilli, naaras
(hiukan ujo, mutta antaa silittää, suloinen)

 Palho, loukutettu

  Nessu, loukutettu

 Ana, loukutettu








perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kissojen leikkauksen jälkeinen hoito osa 1

Toimin vielä jokin aikaa sitten edellisellä asuinpaikkakunnallani kissojen sijaiskotina. Yleensä minulla oli hoidossa yksi kissa kerrallaan. Jossain vaiheessa minulle alkoi tulla enenevässä määrin kissoja kastraation/steriloinnin jälkeiseen hoitoon. Kerron nyt omia kokemuksiani, miten tilanteessa kannattaa toimia.

Kissalle ei kannata tarjoilla ruokaa enää leikkausta edeltäväksi yöksi. Veden voi toki tarjota. Muita varsinaisia valmisteluja ennen eläinlääkärille menoa ei tarvita. Siihen että kissa tulee leikkaukseen vatsa tyhjänä on varsin hyvä syy. 

Kissa nukutetaan leikkauksen ajaksi. Herääminen alkaa kissasta riippuen 2-6 tunnissa. Jotkut eläinlääkärikeskukset eivät edes anna kissaa takaisin ennen kuin kissa on täysin hereillä. Mutta mikäli herääminen tapahtuu kotona, on syytä varustautua seuraavaan. Kissan voi antaa herätä kuljetuskopassa tai siirtää mukavaan vedottomaan ja lämpimään paikkaan peitteellä peiteltynä, jottei kissa kylmettyisi. Kun kissa alkaa heräillä se saattaa laskea tahattomasti allensa ja jopa kakata. Herätessään kissa toimii jotakuinkin kuin 3 promillen humalassa. Takajalat eivät meinaa pitää, kissa voi kaatuilla ja törmäillä seinään. Hyvin yleinen reaktio on oksentelu. Kissan arviointikyky myös heittää. Esim. kiipeily, hyppääminen ja tasapainoilu ei oikein onnistu, vaikkakin useimmat yrittävät kiivetä tuossa tilassa mahdolisimman korkealle. Näistä syistä johtuen, jottei tulisi ylettömästi vahinkoa, kissaa tulee vahtia tiukasti ja auttaa tarpeen mukaan. Jos mahdollista rajaa heräämistila yhteen huoneeseen, siivouksen ja vahtimisen helpottamiseksi. Tippuessaan korkealta kissa ei tuossa tilassa pysty kääntymään normaalisti jalat menosuuntaan asentoon ja voi näin ollen vahingoittaa itseään.

Ruokaa voi tarjoilla vasta sitten kun kissa on kunnolla herännyt. Ensimmäisistä heräämismerkeistä on kulunut silloin n. 4-8 tuntia. Kissa on yleensä täydessä toimintakunnossa seuraavana päivänä.

Jos jollakin on kysymyksiä tai kokemuksia oman kissan heräämisepisodista, niin laittakaa kommenttia.



maanantai 4. maaliskuuta 2013

Arpajaispalkintoja?

Jos sinulla on ylimääräisiä arpajaispalkinnoiksi kelpaavia tavaroita, niin otamme ne enemmän kuin mielellämme vastaan.

- Tavaran tulisi olla käyttämätöntä.

- Sopivia tavaroita ovat niin aikuisille kuin lapsille sopivat sinulle tarpeettomat esineet/tavarat.

- Voit olla yhteydessä kissakotikattila@gmail.com jos sinulla on kysyttävää aiheesta. Muussa tapauksessa tavaraa saa toimittaa Kissakodille (mieluusti arkisin).

-Jos sinulla on isompi erä, niin toivomme etukäteen yhteydenottoasi.



Kattilan henkilökunta kiittää lahjoittajia jo etukäteen (ja kissat myös!)


Kodin saaneet neitokaiset.

Reiska ja Hammi, edessä Nalli

Kissakoti kiittää

Suuri kiitos parturi-kampaamo Linna Style
antamastanne lahjoituksesta.
 
Kattilan väki kiittää tuestanne.
 
Kodin saanut Camilla.
 
Heidän kotisivuilleen pääset tästä.

Simon´s Cat


lauantai 2. maaliskuuta 2013

Vapaaehtoisen työpäivä 2.3.2013

Tänään meitä oli vain kaksi ”töissä”. Mikä tarkoittikin sitten aikamoista touhua. Puhelin soi vähän väliä, muttei me keretty kaikkiin puheluihin vastata. Minä olin taas tiskivuorossa. Sen lisäksi sain harjoitella eristysosaston siivousta ja kissan syöttämistä. Onneksi eristyksessä ei nyt ollut mitään tautia liikkeellä. Yksi kollikokelas oli menettänyt sukukalleutensa ja odotti huomista uuteen kotiin pääsyä. Räiskäle on vihdoin parantunut ja kesyyntynyt siinä sivussa. Se odottaakin siirtoa yleiselle puolelle piakkoin. Kaksi viime kuussa löytynyttä kattia oli vielä eristyksissä. Toinen, Sintti, on kuitenkin ihan kotikissa kelpoinen ja antoi silittää, joskin hiukan varauksellinen. Toinen sähisi. Kaksi nuorta kissaa oli lääkekuurilla.

Yleisellä puolella Lilli tarvitsi erityshoivaa. Sillä oli pissatulehdus ja vähän virtsakiviä. Ei kun vellin syöttöä ruiskulla. Onneksi velli ei tuntunut vastenmieliseltä, mutta ruisku kylläkin.

Kissat alkavat vähitellen tottua minuun. Kun liikun rauhallisesti kävellen niin vain harvat lähtevät pakoon.Reiska ja pari muuta suorastaan kerjäsivät rapsutuksia. Olin varautunut pallopeleihin kissojen kanssa, mutta valitettavasti työvoimavajeen takia aika oli vähän kortilla.

Lievää kärhämää oli nähtävillä Nupun ja Pojan välillä. Nuppu oli nimittäin menettänyt nukkumapaikkansa keittiössä ja joutunut tulemaan aulan puolelle. Josta seurauksena Poika menetti vakiolöhöilypaikkansa Nupulle. Poika tuntui kyräilevän hiukan tästä. Ja Nuppu puolestaan seurasi korvat luimussa vartiopaikaltaan Pojan liikkumista.

Keittiössä seuranani ei siis tällä kertaa ollutkaan Nuppu, vaan Kakara, joka viettelee aikaansa keittiökaapin päällä. Olikin ilo ensikertaan nähdä se kaikessa komeudessaan. Kaikella kunnialla selvittiin sentään päivästä. Ja kissojen antama hellyys palkitsee aina työntekijät.


Ilmoitus-asiaa

Kiitämme kaikkia viestin lähettäneitä.
 
Käymme saapuneet viestit läpi ja otamme yhteyttä mahdollisimman pian asian tiimoilta.
 
Vapaaehtoiseksi voi ilmottautua edelleen.