maanantai 14. lokakuuta 2013

Miksi ryhdyin Kattilan vapaaehtoistyöntekijäksi

Moi,

tässäpä vähän tarinaa:
Eläimet, erityisesti kissat, ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Meillä oli aina lapsuudessani kissa, joskus useampiakin, ja kun sitten muutin Hämeenlinnaan opiskelemaan, jouduin elämään nelisen vuotta ilman tassuttelijaa, koska opiskelijan elämäntilanne ja varallisuus ovat mitä ovat. Sittemmin valmistuin, pääsin vakituisiin töihin ja oma asuntokin tuli hankittua, joten aika oli erinomaisen kypsä kisun hankkimiselle. Alusta asti oli selvää, että hankkisin tulevat kissani Kattilasta - halusin näin tukea omalta osaltani Kattilan toimintaa.

Kissat adoptoituani mieleeni jäi itämään ajatus kissakodin toimintaan osallistumisesta. Ajatus siitä, että voisi omilla pienillä teoillaan tukea Kattilan erittäin tärkeää toimintaa, oli hyvin innostava. Aluksi piipahdin talolla vain viemässä ruokalahjoituksia mieheni kanssa. Lopulta sitten mieheni rohkaisi minua ottamaan yhteyttä kissakotiin ja tiedustelemaan "vapaaehtoistyöntekijyydestä", kun hän oli kuunnellut jahnailuani pari kuukautta. Puhelimessa minut toivotettiin erittäin tervetulleeksi Kattilaan. Ensimmäisen "vuoroni" tein kesäkuussa tänä vuonna, ja pian huomasin palaavani talolle yhä uudestaan ja uudestaan - ja niin löysi miehenikin itsensä jakamasta ruokaa kateille. Syykin talolle palaamiseen oli kummallekin selvä: miten hyvän mielen saakaan siitä, kun tietää tehneensä jotakin hyvän ja itselle tärkeän asian eteen! 

Vapaaehtoisena toimimisesta on ollut sekin hyöty, että kissatietämykseni on lisääntynyt valtavasti. Lisäksi on ollut ihanaa oppia tuntemaan Kattilan asukkaita, he kun ovat jokainen omia hurmaavia persooniaan. Täysin ylimääräisenä "bonuksena" minulle tuli vielä Kattilan muut mukavat vapaaehtoiset ja henkilökunta, joiden kanssa on ollut antoisaa vaihtaa ajatuksia erilaisista "kissa-asioista" :). 

Kannattaa siis tulla käväisemään kissakodilla. Pienistäkin teoista on aina suuri apu Kattilan kissoille!

Kissakkain terveisin,
Elina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti