tiistai 31. toukokuuta 2011

Hieman asiaa kissojen valvotusta ulkoilusta

Moni omistaja haluaa totuttaa kissansa kulkemaan ulkona valjaissa. Tämä on hieno ele jos huomioi muutaman seikan. Ensinnäkin kissa tulee totuttaa valjaisiin jo paljon ennen varsinaista ulkoilemaan lähtemistä. Harva kissa omaksuu valjaat ympärilleen heti. Täytyy myös huomioda että valjaat on oikein laittettu ja sopivan tiukalle (ei liian tiukasti, muttei löysinä kissan ympärillä) Pelkästään valjaisiin totutteluun saattaa mennä viikkoja. Kissa ei myöskään kulje koiran tavoin hihnassa eli kärsivällisyyttä kaivataan omistajalta paljon tässäkin suhteessa.

Toisekseen jos kissansa opettaa ulkoilemaan valvotusti, niin kissa alkaa vaatia päivittäin ulos (tässä kohden voimme ehkä verrata kissaa koiraan..) Eli jos et ole valmis toteuttamaan kissasi käskyä (maukumista, oven raapimista ja mouruntaa iltaisin ja öisin oven takana) niin kannattaa harkita toisen kerran lähteekö mukaan ulkoilutus-rumbaan. Kissakin oppii päivittäisen rutiinin todella nopeasti.
 
Me emme suosittele uuden perheenjäsenen (eli kissan) ulkoilutusta ennen kuin kissa on tottunut uuteen kotiinsa ja perheenjäseniin täydellisesti. Tämähän on aina kissa kohtainen seikka, esimerkiksi aran kissan ulkoilutus ei välttämättä onnistu koskaan. Jokaisen vastuuntuntoisen omistajan tulee huomioida kissansa yksilölliset piirteet. Kissaa ei saa koskaan pakottaa valjaissa ulos, lopputuloksena saattaa olla valjaissa vauhkona säntäilevä kissa eikä kotiinpaluu ole kenenkään tiedossa. 


Kauniita kesäpäiviä toivottaen Kissakodin henkilökunta ja Kissat


Miukulla on asiaa.. (kuvan ottanut Sonja)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti