torstai 15. maaliskuuta 2012

Terveisiä Viljolta!

Viljo liittyi osaksi yhden naisen ja kahden kissasisaruksen porukkaamme syksyllä 2010. Olimme juuri muuttaneet kaupungista maalle keskelle metsää ja tilaa oli uudelle karvaiselle kaverille. Kerroin Kattilan väelle, millaisen kodin voisin kissalle tarjota, ja minulle ehdotettiin kissoista Viljoa, joka oli jo vuoden verran ehtinyt odotella uutta kotiaan. Viljo muuttikin sitten meille ja kotiutui viidessä minuutissa: se teki kierroksen kissanhiekkalaatikolle, ruokakupeille ja kaikkiin huoneisiin ja asettui sitten taloksi.

Viljo on ollut alusta lähtien maailman tyytyväisin ja rauhallisin kissa. Sen lempipuuhaa on syöminen, nukkuminen ja ulkoileminen, ja niitä kaikkia se tekee antaumuksella. Viime kesänä Viljo ja muut kissat saivat käyttöönsä kissanluukun, jonka myötä ne saattavat kulkea ulos ja sisään oman mielensä mukaan. Naapureita tai yleisessä käytössä olevaa tietä ei ole kilometrin säteellä, joten ulkona on turvallista piipahtaa. Viljo ulkoilee päiväsaikaan useita kertoja päivässä, talvisin tosin vain lyhyitä aikoja kerrallaan, ja nukkuu yöt kerällä sänkyni jalkopäässä omalla paikallaan. Viljo pitää tontin hiiri- ja myyräkannat kurissa niin tehokkaasti, että sisällä sille maistuvat lähinnä vain vesi ja kuivaraksut silloin tällöin. Ehdotonta herkkua ovat kuivatut järvikalat, joita Viljo saa välillä nautiskella. 

Viljon bravuuri ovat rennon nautinnolliset nukkuma-asennot, joista oheisissa kuvissa on muutamia esimerkkejä.  Viljon jälkeen talouteen on liittynyt vielä kaksi kissaa, molemmat Riihimäen eläinsuojelukeskus Onnentassusta. Pääluku on nyt täynnä ja kaikilla on oma paikkansa laumassa. Me kiitämme Viljosta, joka on valloittanut karvaisella ja leppoisalla olemuksellaan koko lähipiirin. Viljo nauttii elämästä ja me Viljosta!
1 kommentti:

  1. Ihanaa, että Viljo on saanut rakastavan kodin!
    Ihastuttava persoona oli kyllä tämäkin kissa Kattilassa, ja nyt Viljo saa parhaat puolensa näyttää siellä teilläkin! :)
    Terveisiä ja rapsutuksia rakkaalle Viljolle <3
    T. Inka

    VastaaPoista