lauantai 2. helmikuuta 2013

Tarinaa Kattilan elämästä

Ensimmäinen päiväni uutena bloggaajana Kattilan bloggaajaryhmässä...

Vapaaehtoistyövuoroni Kattilassa lauantaina 2.2.2013

Yhdeksän jälkeen saavuin Kattilalle. Päivän aikana meitä vapaaehtoisia oli 4 töissä. Pystyimme siis jakamaan työt. Yksi otti hommakseen eristys/sairasosaston hoitamisen. Toinen kävi läpi hiekkalaatikot ja siivilöi jätökset pois. Laatikoita on useita kymmeniä... Lattiat lakaistiin ja luututtiin.Itse aloitin keräämällä ruoka- ja vesiastioita tiskiin. Nuppu on yksi keittiön vakioasukeista ja tarjosi minulle tiskiseuraa. Oli vaikea keskittyä tiskiin kun Nuppu leikki lattialla riehakkaasti mehupillillä. Oli aika pitää taukoa, keittää kahvia ja syödä eväät. Nuppu kävi tutkimassa meetvurstileipiäni. Ei Nuppu, tämä ei ole sinun ruokaasi.

Iltapäivällä vuorossa oli vesiastioiden täytöt. Sitten alkoi ruokailu-urakka. Tänään oli luvassa herkkupäivä kissoille. Pakasteesta oli otettu kanasuikaleita naturel. Suikaleiden sulattaminen ja pilkkominen otti aikansa, eikä kaikki kissakodin asukkaat suinkaan halunneet katsella toimitusta sivusta. Paria aktiivisinta piti hiukan hätistellä, etteivät rupea syömään suoraan paketista.

Iltapäivällä oli myös tavalliset avoimet ovet ja muutamia ihmisiä kävikin tutustumassa Kattilaan ja katselemassa kissoja. Kanasuikaleiden takia katteja olikin tavallista enemmän nähtävillä.

Klo 15 Kattilan ovet sulkeutuvat ja me työvuorolaiset sammutimme valot ja poistuimme myös. Poikeuksellisesti Kattilan kingi kollipoika Poika antoi työvuorolaisen silittää itseään lähtiessämme.
Alkaa Kattilan yö. Silloin arimmatkin kissat tulevat hetkellisesti alas vartiopaikoiltaan ilmastointiputkien päältä. Mutta sitä ei ole yksikään ihminen todistamassa... Cats night...

2 kommenttia:

  1. Kattilalla varmasti riittää puuhaa! ^__^

    Tämä olikin oikein kiva ja sopivan lyhyt luettava. Jos sitä asuisi yhtään lähempänä, olisi ihana tulla avustelemaan. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla millaista vapaaehtoistyö kissatalossa on, näin ensikotina kissojen hoito on hyvin erilaista ja jos joskus sinne päin päädyn niin ehdottomasti tulen poikkeamaan :)

    VastaaPoista