maanantai 25. helmikuuta 2013

Mour...

Aurinko paistaa, talitintit laulavat ja kaduilla loskaa. On kevät. Kissojen maailmassa se usein tietää kiima-aikaa. Ne, joiden kotona on viime kesäinen pentu, saavat kuulla tuon mourun ensikertaa. Se on merkki siitä että kissa on saavuttanut sukukypsyyden. Vastuullinen kissan omistaja ei päästä kissaa tuolloin ulkoilemaan. Tyttökissa on vaarassa tulla raskaaksi ja kollipoika taistelleeksi verisesti toisen kaltaisensa kanssa reviiristä.

Ensimmäisen kiiman päätyttyä onkin aika varata aika eläinlääkäriin leikkausta varten. Tämä koskee niin tyttökisuja, kuin kollikokelaitakin. No tähän tietysti joku lausahtaa taas että: höpön pöpö, kissojen pitää saada elää luontaista elämäänsä. Mutta kun se kultsipuuppeli tyttö sitten pyöräyttää 8 pikkupentua, niin ollaankin jälleen pulassa. Sanoisin että 8 pennun tappaminen saunan takana on suurempi luonnottomuus, kuin kissansa leikkuuttaminen. Mutta sehän on tietysti vain minun mielipiteeni.

Kissakoti Kattila täyttyy sitten kesällä tai viimeistään alkusyksystä niistä ei toivotuista pennuista (sillä toivottavasti kukaan ei todellakaan vie niitä sinne saunan taakse...). Kissalapsien hoitaminen luovutuskuntoon eläinlääkärikäynteineen, ruokineen ja muine hoitokuluineen vie rahaa muutamia satoja tai jopa tuhansia euroja vuodessa. Tämä kaikki voitaisiin säästää, jos kissan omistaja viitsisi uhrata pari satalappusta kissansa leikkaukseen. (Leikkauksen jälkeisestä hoidosta voisinkin kirjoittaa blogiin joku kerta.)

Sarkasmiako? Ehkä hiukan. Mutta mikäli sinulla on kissa taloudessasi, pidäthän siitä oikein hyvää huolta...

Hyvää kevättä kaikille. Mour...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti