Kummiksi kissalle

Haluaisitko kissan, mutta et pysty omaa kissaa ottamaan allergian tai muiden syiden johdosta? Kissakummiksi ryhtyminen voisi olla sinulle sinulle yksi hyvä vaihtoehto, jolla voit olla osana kissan elämää. Kattilassa on monia kissoja joille voit halutessasi alkaa kummiksi. Jos kyseistä kissaa ei vielä kummikansiossa ole, niin se liitetään sinne kummin nimen kanssa.

Kummi voi lahjoittaa kummikissalleen rahaa esim. eläinlääkärikuluihin, summa on vapaavalintainen, tai voit myös tuoda suoraan talolle jotakin omalle kummikissallesi ja samalla käydä sitä tervehtimässä.

Olethan myös yhteydessä kummikissojen omaan sähköpostiosoitteeseen, jonne ilmoitat sähköpostiosoitteesi, nimesi ja kenen kummiksi tahtoisit ryhtyä.(Käytämme vain etunimeä)
kummikissat@gmail.com

Kummikissan rahalahjoitukset laitetaan Kattilan tilille
FI87 5680 0040 2314 96.
Viestiksi esim. "Kummi-Taapero" ( eli sana kummi ja kissan nimi)

Blogissa kerromme kummikissasta ja sen elämästä kissakodilla aina kun aikaa löytyy päivityksille. Olisi myös mukavaa jos kummi kertoisi omin sanoin kummikissastaan. Kummien viestit omista kummikissoista lähetetään kissakodin emailiin kissakotikattila@gmail.com. Julkaisen ne blogissa muiden luettavaksi. Myös kuvat kummikissasta ovat erittäin tervetulleita.


Jos kummiehdokkaita tulee odotettua enemmän, niin voi olla että joku kissa saattaa saada useamman kummin itselleen. Kissan kummit näet tältä sivulta aina kissan nimen alta. 

HUOM!
Jos kissa kesyyntyy tai joku sopiva henkilö pystyy tarjoamaan kissalle kodin, niin kissa luovutetaan. Kotiolot ovat kuitenkin kissakodin tarjoamaa ympäristöä  mieluisemmat, sillä ymmärrettävästi emme pysty antamaan huomiota jokaiselle kissalle niin paljon kuin olisi ihanteellista. Kattilan tarkoitushan on kotien löytäminen kisuille. Jokainen kissa ansaitsee rakkautta ja hyvää hoitoa tarjoavan kodin.....................................


VEERA
R.I.P
Veeran kummina toimi: Riitta.Veera on kissakodin pitkäaikainen asukas. Tämä neitokainen on pentuna jäänyt oven väliin, joten hän "hiihtää" eteenpäin. Takajaloista ei ole löytynyt fysikaalista vikaa useista tutkimuksista huolimatta. Syy saattanee olla hermostollinen. Veera tarvitsee välillä kipulääkettä kuureina, mutta muulloin tämä kaikkien kaveri tulee hyvon toimeen vammastaan huolimatta. Toisinaan Veeraa tapaa Kattilan ylähyllyiltä, jonne neiti on kiivennyt kavereitaan moikkaamaan. Veera on hellyydenkipeä ja usein esiintyy vierailijoillemme.

Veeran on vaikea saada uutta kotia, sillä entinen omistaja opetti Veeran tekemään tarpeensa vessan/kylpyhuoneen lattialle. Veera siis ei ole "sisäsiisti" eikä käytä hiekkalaatikkoa useista opetus/kokeiluyrityksistä huolimatta.

Veera on ensimmäinen kummin saanut Kattilan asukas. Riitta on lahjoittanut rahaa Veeran eläinlääkärikuluihin.

Veera on nukutettu ikiuneen 2012 kesällä. Veera jätti ison tassunkuvan monen Kattilan työntekijän ja vapaaehtoisen sydämiin..........................................................ARSKA

R.I.P


Arskan kummina toimi: Suvi.
Arskaa voidaan pitää edellä esitetyn Veeran vastakohtana. Arska on loukutettu Kankaisten kylätieltä 25.9.2004. Kissana tämä herra on äärimmäisen arka persoona. Arska usein suhisee ja sylkee ihmisiä päin katon korkeudelta, jos häntä joku kehtaa häiritä. Toisten kissojen kanssa tämä mielipiteet jakava persoona tulee hyvin toimeen. Arskalla on oma haareminsa, johon kuuluu muita arempia kissoja. Tämä raitapaita on perso herkuille kuten tuore kana ja liha, niiden avulla herra saattaa lähestyä. Mutta koskea ei saa! Haluaisiko joku kummiksi äkäpussille?

Kuvan ottanut Mirka V.
Arska nukutettiin ikiuneen 11.6.13.
Kattilan väki ja varmasti moni muukin,

jää kaipaamaan Arskan räiskyvää persoonaa.
.............................................................................. 
Taapero
R.I.P

Taapero lähti kotiin 5.5.2013
Taaperon kummina toimi: Hannaleena.


Myös Taapero on loukutettu Kankaisten kylätieltä. Kokonsa puolesta Taaperoa voisi luulla pennuksi, mutta tämä neiti on saapunut hoiviimme jo lopputalvesta 2006! Arskan tavoin tämä pieni hiiviskelijä on erittäin arka ja saattaa suhista jos joku ihminen pääsee liian lähelle. Taaperon  herkkua on tuore kana. Taapero etsii kummia joka yrittäisi kesytellä tätä kanan avulla. Koskemaan en suosittele, mutta kanan tuoksu tuo neitokaisen yllättävän lähelle. Ruoka vie kissan sydämeen..

Pikkuneiti on saattanut hieman kesyyntyä herkkupalojen maukkaalla avustuksella. Toivottavasti tämä persoonallisen näköinen minikissa vielä löytää itselleen oman kodin ja palvelijan - aivan kuten jokaisen Kattilan asukkaan kohdalla toivoisi...Alemman kuvan ottanut Mirka V.

  
............................................

Sumu-mamma
R.I.P

Sumun kummeja olivat Jesse, Sanna ja Eetu.
Sumu on yksi talon vanhimmista kissoista tällä hetkellä. Tämä arkoihin kuuluva mamma on joutunut menettämään kaikki hampaansa ja Sumulle tarjotaankin velliä muun ruuan ohella, jotta hän saa varmasti syötyä. Käytämme velliin AD-ruokaa, jota annetaan sairaille ja toipuville kissoille. Haluaako joku sponsoroida mammalle vellit?


...............................................


POIKA

Pojan kummeina:Kirsi, Tiina ja Teemu.

Poika on kissakodin kuningas ja hänen tieltä kannattaakin pysyä pois. Poika ei pidä liian lähentelevistä vieraista ja ihmisiä kehoitetaankin olemaan silittämättä tätä harmaajuovaista heppua. Pojalla on huonoja kokemuksia ihmisistä elämänsä varrelta ja siksi saattaa purra tai kynsiä liian lähelle uskaltavia ihmisiä. Vain muutama ihminen saa Poikaa silitellä rauhassa- mutta hekin vain hetken aikaa ja päivästä riippuen.

Kummien määrästä päätellen tempperamenttinen
Poika on monen suosikki.........................................................................


Anselmiina

R.I.P
Anselmiiinan kummina: Maikku.

Anselmiina on Kissakodin pitkäaikainen asukas, mukava tyttö mutta ujo sellainen. Anselmiina saattaa antaa toisinaan silittää kevyesti selästä, mutta hyvin harvakseltaan. Anselmiinan tunnistaa hieman vihaisesta ilmeestä.
*Anselmiina nukutettiin 1.8.13 sairauden takia*..............................................................................


Tyyli-Lyyli

Tyylikkään Lyylin kummina: Riitta.

Tyyli-Lyyli on loukutettu Vanajanlinnalta 2011, oletettavasti Lyylin mies on pullea Reiska. Lyyli on erittäin arka neiti ja oleilee usein huoneensa katon rajassa.


.............................................

Mainio
On saanut kodin

Mainion kummina toimi Pirkko.

Mainio on erikoisen näköinen herra. Paras tunnusmerkki on varsin pyöreä pää ja uteliaat silmät. Mainio kuuluu talon ujoihin kissoihin. Kala on tämän katin herkkua ja kala toimii hyvin houkuttimena.


.......................................................................................


Saimi

SAANUT UUDEN KODIN!

Saimin kummina toimi: Marja.

Saimi on loukutettu Kattilan pihalta. Tämä arka tyttö olisi ihana kaveri, mutta tarvitsee aikaa tottuakseen ihmiseen. Saimin toivoisi löytävän hyvän kodin, koska ajan myötä siitä tulisi varmasti ihanteellinen lemmikki- aivan kuten muistakin Kattilan asukkaista.

...............................................................................

JULLE
 

R.I.P

Jullen kummeina toimi Marja, Lilli ja Saara.

Tämä hoikkeliini on jo kovin iäkäs mutta sitäkin uteliaampi persoona. Hammasongelmiakin on ollut, mutta hammaslääkärissä käynti on auttanut. Jullen hammaslääkärikuluja sponsoroi Marja............................................................


Iso-Viiru ja Misse

Molempien kummina toimi: Riitta T.
Viirun omana kummeina toimivat myös: Harry ja Sanna H.

MOLEMMAT SAANEET KODIN!!!!

Tämä kotoa yhdessä tullut pariskunta on ollut Kattilan asukkaina jo pitkään. Iso-Viirua ei voi olla tunnistamatta- tämä 10 kiloinen kaveri makoilee usein aulan pöydällä tyytyväisenä kun pääse jaloittelemaan. Kuvista ensimmäinen eli ruskeatiikeri herra. Kaverinsa Misse onkin arkalainen ja saattaa napata sormille jos neitiä lähestyy liian kosketusetäisyydelle.


Missen kummeina toimi Riitta.T, Sari ja Anton................................................

Reiska

Kummeina: Elina, Janne ja Minna

Reiska on pullea herrasmies Vanajanlinnalta. Aluksi kovin arka ja rosoisen näköinen kaveri osoittautuikin mukavaksi ujoksi mieheksi, joka antaa silitellä kun herraa osaa tarpeeksi luokseen maanitella. Reiska eli Repe on varastanut monien sydämet kujakollimaisella ulkomuodollaan.


....................................................................

Kalle
R.I.P

Kallen kummina toimi Taimi.

Kalle on erittäin arka ruskeatiikeri uros.
Hänet tapaa useimmiten hyllyjen päältä piileskelemästä.
Kalle on nukutettu ikiuneen 2012................................................


Ujo

Ujon kummi: Saku.

Ujo on nimensä mukainen kaveri. Tämäkin kaveri oleilee yläilmoissa kunnes katsoo tilanteen rauhoittuneen tarpeeksi laskeutumistaan varten.

..................................................................
Pippin

Kummeina: Alina sekä Antti.

Pippin on ujohko mustavalkoinen nuori kaveri. Alkuvaiheessa Pippin sairasteli paljon, mutta nyt on paljon paremmassa kunnossa. Tästä kisusta saa varmasti ihanan kaverin kunhan jaksaa kärsivällisesti odottaa kesyyntymistä.
..................................................


Läiskä
On saanut kodin

 Kummina: Anneli


Läiskä on keväällä loukutettuja jotka tulivat 11 sukulaisensa
kanssa samasta paikasta Luolajasta. Melko ujoja koska eivät ole tottuneet
vieraisiin ihmisiin, asustelleet eristyksissä emäntänsä kanssa. Läiskä sai uuden kodin mutta palasi muutaman päivän kuluttua takaisin Kattilaan.


............................................................


Silvert

 Kummeina: Ansku, Katja ja Tommi

Silvert tuli syksyllä 2008. Todella ujo poika. Karkasi ensimmäisenä
päivänä häkistä yleiselle puolelle, jossa asustellut siitä lähtien.

Perso kaveri kanaherkuille..


....................................................................................

Olli 
(Nuppu)


kummit: Saara ja Siina Tämä veijari on toistamiseen Kattilan asukkaana. Nuppu/Olli on omalaatuinen persoonansa. Kova poika pesemään ikkunoita...
-------------------------------------------------------------

Reppuli


Kummina: Liisa


............................................................


Sani
On saanut kodin!

 Kummina: Senja.

Sani on keväällä loukutettuja jotka tulivat 11 sukulaisensa
kanssa samasta paikasta Luolajasta. Melko ujoja koska eivät ole tottuneet
vieraisiin ihmisiin, asustelleet eristyksissä emäntänsä kanssa.


.........................................................................


Rousku

 Kummina: Anni.


Rousku tuli Kattilaan kesällä 2009 Janakkalasta äitinsä Rapsun ja
sisarensa Rauskun kanssa. Olivat hyvin ujoja koko porukka. Rausku sairastui pienenä ja menehtyi.

Rousku on utelias pikku arkajalka- joka on kesyyntynyt ajan saatossa aivan kuin itsestään. Kärsivällisyys on yksi avainsana aran kissan kesyttämisessä. Herkkupalat hyvänä apuna myös.
.............................................................


Rölli

 Kummeina: Suvi, sekä Janna

Rölli tyttönen tuli 2009 Turengista. Arka neiti pitkästä Kattilan asukkina olemisesta huolimatta. Tarvitsisi ehdottomasti enemmän huomiota jotta alkaisi kesyyntymään.........................................................................

Hyrrä
Saanut kodin!

Kummina toimi myös Rouskun kummina toimiva Anni.
Hyrrän toisena kummina toimi: Kerttu.
..............................................................................................................


Kakara

Kummina: Saara.

Arkalainen mukavan harmaassa raitapaidassa tuntee nimen Kakara. Harrastaa keittiön hyllyllä nukkumista josta tämän katin voi yllättää kuorsaamasta kesken päivää. Muiden arempien tapaan siis lymyilee piilopaikassaan ruoka-aikaa odotellen. Joka tuntuu olevan mone Kattilan asukin lempiaika päivästä.


 ............................................................................

Hammi-mamma

Hammin kummeina toimii Marja, sekä Pia.M.

Harmaavalkoinen roikkuvan vatsanalusen omaavan mamman elämä on piilopaikoissaan kiertelyä. Usein Hammia tavataan pesukoneen takaa josta se sinkoaa lattian poikki jos meno on liian äänekästä mamman mieleen. Kuuluu ehdottomasti Kattilan arkajalka-kerhoon...................................................................

Murre

Kummeina: Taimi ja Taavi

Hassunnäköisen Murren löytää usein aulatilasta nukkumasta. Melko utelias persoona, mutta arka semmoinen. Kesyyntymistä on ajan saatossa hieman tapahtunut.......................................................................................................

Iines

IINES ON SAANUT KODIN!
 Kummina toimi: Sara.

Iines tuli monen muun kissakaverinsa kanssa Kattilaan omistajansa menehtyessä. Kilpikonna tyttö oleilee usein keittiön luona.


.......................................................................................................

Ellu

 Kummeina: Leena, Linda ja Eeva-Liisa......................................................................

Nätti
R.I.P

Kummeina toimi: Miia ja Menni
...........................................................

Hellu
Saanut kodin!

Kummina toimi Läiskänkin kummina toiminut Anneli


 ............................................................................................................

Dana

Kummina: Jenna
..............................................................................................
Elli
Saanut kodin!

Ellin kummeina toimi : Lotta ja Kaisa....................................................................................

Tuulimäen Tuisku

TUISKU SAANUT KODIN!!

 Kummina toimi: Juhani


..............................................................................................

 Janx
Janx on saanut kodin


Kummeina tomi: Minna ja Marjanna..............................................................................................

Puhku
On saanut kodin

Kummeina: Hanna-Mari ja Jasper..........................................................................

HUGO
On saanut kodin

Kummeina: Essi,Jenni ja Marita

...................................................................................

Pulla

Kummeina: Satu ja Tomi
...................................................................................

Miekka

Kummina: Jenna...................................................................................

Lunka
On saanut kodin!

Kummeina toimivat: Eeva ja Immu


...................................................................................

Poju

Saanut Kodin!

Kummina toimi: Satu

...................................................................................


Rehti

Kummeina: Hanna, Antti ja Seppo

Rehti on yksi pihakissalaumasta, jotka loukutettiin omistajan kuoltua keväällä....................................................................................


Pörri
Saanut kodin!

Kummina toimi: Miia

Pörri on nuorehko naaras joka on loukutettu Aulangonjärven rannalta
kesämökin alta, jossa se asusteli kolmen kaverinsa kanssa. Kavereista
Hugo on vielä Kattilassa.

...................................................................................

Mette
R.I.P

Metten kummina toimi: Kristiina


Mette on Kattilan pitkäaikaisia asukkaita, se on loukutettu Rengosta jossa
kävi pihassa lintulaudan alla katselemassa syötävää
...................................................................................

Möhkö(toiselta nimeltään Pipo)

Saanut kodin!

Möhkön kummina: Suvi........................................................................................


Vili-Veikko
Kummina: 
Riikka..................................................................................

Tyyne
Tyynen kummina: Siru.P.....................................................................................................................


Takku
Takun kummina: Kristiina..................................................................................


Pikku
On saanut kodin
Pikku:n Kummeina: Elina, Ann-Mari ja Elise..................................................................................


Mustu
Saanut Kodin

Mustun kummina toimi: Ruusu..................................................................................

Make
Saanut kodin!

Maken kummina toimi: Anneli
..................................................................................

Mau-Mau
Saanut kodin!

Mau-Maun kummina tomi: Anneli

.........................................................................................

Inkku

Kummina: Anneli


....................................................................................


Mirri

Kummina:Sari

....................................................................................

Lissu
On saanut kodin

Kummina: Jasmin


..................................................................................


Ukko
On saanut kodin

Kummeina toimi: Loviisa ja Alma

Ukko on n.2 vuotias kiltti poika.
Ukko sairastaa astmaa, joka ei kuitenkaan suuresti vaikuta elämiseen.
Ukko kaipaisi kovasti omaa kotia, joka ei hänen sairauttaan säikähtäisi...................................................................................

Maukka

 kummeina: Henna ja Toni
Maukka on syntynyt kesällä 2014 ja loukutettu samana syksynä kahden sisaruksensa Tipan ja Teukan kanssa. Maukka on arka poikakissa, mutta antaa silittää kunhan lähestyy varovaisesti...................................................................................


Tomppa
R.I.P

Kummeina toimi: Sari ja Essi

Tomppa on kovia kokenut n.10-11 vuotias ujohko herra, joka pitää kuitenkin kovasti huomiosta ja rapsutteluista.
Häneltä jouduttiin talolle tullessa poistamaan kulmahmpaat niiden huonon kunnon vuoksi, sekä röntgenissä löydettiin ilmakon luoti läheltä lonkkaluuta. Poistaminen olisi hankala toimenpide, joten Tompalla on jokapäiväiväinen kipulääkitys.19 kommenttia:

 1. ihania pikku kisuja♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Ryhtyisin kummiksi jos olisin tarpeeksi vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei oo ikä rajaa,oon 11w, ja oon Miekan kummi :)

   Poista
 3. Aivat ihania kisuja <3 ryhtyisin kummiksi ilo mielin jos vaan olisin tarpeeksi vanha. Minut on luotu rakastamaan ja antamaan kaiken mahdollisen avun mulle rakkaille eläimille <3 :3 toivotan onnea ja pitkiä vuosia näille ihanille kissoille ;) kiitos kun pidätte tälläistän kissakotia :).

  VastaaPoista
 4. Voikohan näitä kisuja ottaa esim. kesäksi?

  VastaaPoista
 5. Voiko näitä kissoja ottaa esimerkiksi talveksi ja palauttaisi keväällä?

  VastaaPoista
 6. Ei voi. Etsimme jo kertaalleen hylätyille kissoille koteja joissa ne saisivat viettää kissanpäiviä.

  VastaaPoista
 7. Missä mahtaa olla eräs kissa jonka kuva oli joskus aiemmin vielä sivuillanne.Nimi oli Ressukka,Rassukka tai joku muu vastaava.Iso kissa joka näytti rähjääntyneeltä ja korvakin taisi olla revennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatkohan mahdollisesti Mörköä? Mörkö on saanut kyllä jo kodin.

   T:Katja

   Poista
 8. http://www.flickr.com/photos/kissakotikattila/6827289796/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä itse en muista kyseistä kissaa tuolta kummi listalta, mutta olenkin vasta vähän aikaa näitä päivitellyt. Tuon linkin mukaan olisi kyllä jo uuden kodin saanutkin.

   T:Katja

   Poista
 9. Ihanaa että Mainio on saanut kodin!!

  VastaaPoista
 10. Olisiko jotenkin mahdollista että tulisi aina silloin tällöin hoitamaan sinne kilttejä kissoja? Kun ei itsellä ole kissaa mitä hoitais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta olet tervetullut :)
   Kannatttaa vaikka ensin tarkistaa aukioloaika, soittamalla suoraan talolle:)

   T;Katja

   Poista
 11. Onko kissakoti kattilassa pentuja joita voisi tulla hoitamaan?

  VastaaPoista
 12. Haluisin olla kummina joka tyypille... eli siis opettelen sponssaan koko kattilaa jotta kukaan ei jää vaille. Ja koitan raahata itteni poikkeen välillä. Himassa kun on pikku terroristi joka enemmän pärjää koiruuksien kanssa.. heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin apu on suuri apu meille ja tervetuloa Kattilaan käymään :)

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista