perjantai 10. helmikuuta 2012

Siirin ja Pepin terveiset

Syksyllä 2007 kotiutui Kattilasta meille Siiri, tuolloin vielä lähes täysin villi sähikäinen. Siiri eleli melko itsenäistä elämää ensimmäiset kuukaudet, ruokakupilla käytiin öisin, muutoin oleilu tapahtui huonekalujen alla piilossa. Hiljalleen Siiriä alkoi näkymään jo päiväsaikaankin liikkellä, ja siitä sitten vähitellen leikin ja muun avulla alkoi Siirin kesyt piirteet tulemaan esille. Kesyillä piirteillä Siirin tapauksessa tarkoitan lähinnä leikkimistä ja ihmisten kanssa oleilua, sylikissaa ei tuosta villikosta varmasti ikinä tule ;)

Jouluaatonaattona 2008 Siirin seuraksi tuli Kattilasta Peppi (ent. Rääpäle), hyvin itsevarma pentuiässä oleva kissa. Peppi sopeutui erittäin nopeasti uuteen kotiinsa, ja toisinkuin ”isosiskonsa”, tämä kissa oli heti pentuiästä alkaen hellyydenkipeä ja ihmisrakas.

Tällä hetkellä kissat elävät sopuisesti toistensa kanssa, molemmat ovat ennättäneet jo ”aikuisikään”. Kissat saattaa bongata esimerkiksi saunomisen jälkeen yhdessä saunanlauteilta. Siiri muistuttelee villikissa-aikakaudestaan edelleen välillä sähisemällä, muutoin Siirillekin kelpaa jo rapsutukset ja silittelyt vierailtakin ihmisiltä, öisin on ihan parasta nukkua samalla tyynyllä. Peppi on edelleen oma erikoinen persoonansa, välillä ei meinaa pysyä ollenkaan tämän kissan ajatusten perässä. Peppi on erikoistunut erikoisiin nukkumapaikkoihin, välillä saa tehdä suuren työn sen eteen, että löytää Pepin piilopaikan. Villavaatteet ovat myös Pepin suuri intohimo, yön aikana on yleensä raahattu jos jonkinlaista villavaatetta olohuoneen matolle.

Terveisiä meidän kissaneideiltä Kattilaan! Tälläkin hetkellä kissat ovat ahtautuneena samaan ”räpylään” kiipeilypuussa, ja lepäilevät siinä kaikessa sovussa.

Kuvassa vasemmalla Peppi, oikealla Siiri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti