perjantai 21. syyskuuta 2012

Vapaaehtoiseksi Kattilaan?

Mitä se vaatii vapaaehtoiselta?
  • Ikäraja on 10 vuotta, mutta toivomme aikuisen / huoltajan läsnäoloa alaikäisen ja nuoren kohdalla ensimmäisellä kertaa jotta talon tavat ja tehtävät tulevat tutuiksi  myös huoltajalle. Ylimmäisikärajaa ei ole olemassa. Jos pidät kissoista ja haluat auttaa toimintaamme niin tässä on yksi keino auttaa.

  •  Työ on pääasiassa tilojen siivoamista, kissojen ruokintaa ja lääkitsemistä sekä yhteistä olemista, kissojen leikittämistä ja kesyttelyä. Työt pyritään jakamaan kokemusten ja kunnon mukaan. Työtä tehdään kissojen hyväksi. Se pitää muistaa.  Työtä tekemällä oppii pian eli omaa kissaa ei tarvitse omistaa osataksesi auttaa Kattilassa.

  • Ilmottautuminen kerran avuksi ei sido sinua ellet halua jatkaa. Tule kokeilemaan olisiko tämä sinun keinosi auttaa kodittomia kissoja?

  • Jos ilmottaudut tulemaan sovittuna ajankohtana auttamaan, niin olisi mukavaa että pitäisit lupauksesi tulla, sillä on hankalaa lyhyellä varoitusajalla hankkia korvaavia työntekijöitä.

Kuinka pääsen vapaaehtoiseksi?

  • Ilmottaudu vaikka yhdessä kaverin kanssa suoraan talolle tai ota yhteyttä facebookissa, emailitse tai soittamalla. kaikki ovat tervetulleita.

  • Toimimme lahjoitusten yms varassa joten nimensä mukaan työ on vapaaehtoista eli palkatonta. Mutta saat hyvän mielen, paljon uusia kavereita kissamaailmasta ja kokemusta löytöeläinmaailmasta. Moni nuorena aloittanut toimii yhä mukana toiminnassamme, tämä opettaa ihmisenä kasvamista siinä missä muutkin vapaaehtoistyöt.

Kuinka viikonloput järjestetään?

  • Kissakoti toimii viikonloput täysin vapaaehtoisten voimin, joten kaikki apu on tarpeen. Voit olla auttamassa koko päivän tai muutaman tunnin. Sovitaan etukäteen milloin ja kuinka pitkään olet mukana auttamassa.

  • Pyrimme täyttämään kalenterin etukäteen, joten jos tiedät ennalta millon voisit tulla vaikka puoleksi päivää auttamaan niin ilmoita siitä etukäteen jotta kaikki vapaaehtoiset eivät tule samana päivänä auttamaan. Toki yhdessä kaverin kanssa saa tulla jos yksin ujostuttaa... Myös ilmoittamatta saa tulla, mutta kannattaa varmistella etukäteen mihin aikaan muut ovat talolle saapumassa että oven on joku avaamassa.

Käytännön vinkkejä

  • ota omat eväät mukaan. Talolla on kahvinkeitin, vedenkeitin ja mikro. Myös jääkaappiin mahtuu kunhan huolehdit omat eväät mukaan ettei jääkaappi täyty vanhoista eväistä.

  • Työvaatteet on hyvä ottaa mukaan ja sisäkengät. Etenkin jos kotona on kissoja. Kattilassa on omat tuoksunsa, jotka kotona herättää monenlaisia tunteita nelijalkaisissa perheenjäsenissä.

Ota  siis yhteyttä rohkeasti!


Kuvassa Olli (ent. Nuppu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti