maanantai 28. maaliskuuta 2016

Vapaaehtoistöitä ja Vilpertin kesytystäHommaa sen kun pukkaa. Kun pari kaksijalkaista sairastaa tai muuten vain yllättäen työvoimapula iskee, täytyy muiden vapaaehtoisten kaksijalkaisten lisätä pökköä pesään ja paikata työvoimapulaa. No mitä tästä seuraa. Aikani Vilpertin kesytyksessä on vähän kortilla. Hyvät aikomukseni kissojen kanssa seurustelusta ovat usein vaihtuneet hiekkalaatikoiden putsaukseen, ruokien jakamiseen, roskapussien vientiin yms. Siis sinänsä varsin tarpeelliseen käytännön työhön.

Tänään menin Kattilalle kymmeneltä. Olin kyllä varautunut käytännön töihin ja hups, melkein 5 tuntia vierähti. Raksukippoja, vesikippoja, tiskikoneen tyhjäystä, 14 hiekkalaatikon seulonta, hyllyjen pyyhintää, märkäruoan jakoa ja kahvin keittoa. Kolme muuta vapaaehtoista hoiti muut hommat. Ja viimein varttia vaille 3 pääsin viettämään aikaa Vilpertinkin kanssa.

Poju on jo edistynyt. Siitä kiitos myös muille kesyttäjille. Hän on jo selkeän utelias ja kävi haistelemassa farkun lahjettani, kun istuin huoneen lattialla. Herkkutikku on varma menekkituote. Tänään Vilpertti uskalsi hakea molemmat puolikaat kädestäni. Tosin hän kantoi ne vähän kauemmas turvalliseen paikkaan syödäkseen. Pikku-Mamma kävi myös itse hakemassa omat tikun puolikkaat ja antoi sitten vähän silittääkin.

Käsi on vieläkin Vilpertille enempi lelu. Haistelun jälkeen olisi sitä mielellään myös hampaiden kera maistellut. No, tuossa iässä kaikkeen pitää ensin saada suutuntuma. Ei minulla mitään nuolemista vastaan ole, mutta naskalin terävät kulmahampaat ovat hipiälleni liian rajua tavaraa. Joten käsi talteen ja oikeat lelut esiin. Pelasimme sitten Vilpertin kanssa hetken kuularadalla, kunnes poju vetäytyi kiipeilytelineelle makoilemaan.

Kyllä tästä pojusta seurallinen kolli kasvaa. Jospa tulevina päivinä ehtisin hänen kanssaan enempi aikaa viettää. Hän majailee edelleen huoneessa 4 ja toivoo pääsevänsä äitinsä Pikku-Mamman kanssa samaan kotiin. Mamman poika ;)

t. Eliisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti